RSS O cri O redakciji Kontakt
 
Kina objavila Bijelu knjigu o činjenicama i svom stajalištu o trgovinskom sporu sa SAD-om
Kina je u ponedjeljak objavila Bijelu knjigu kako bi razjasnila činjenice o gospodarskim i trgovinskim odnosima između Kine i SAD-a te pritom predstavila svoje stajalište o trgovinskom sukobu sa Sjedinjenim Američkim Državama odnosno s nastojanjem da se pronađu razumna rješenja.
Kina
Svijet
Play Pause Stop

Duh kineske filozofije--emisija 20180924 


U današnjoj emisiji prije svega poslušajte novosti iz Kine i svijeta, a zatim našu rubriku "U fokusu Kine". Slijedi nova rubrika o kulturi, modi, gospodarstvu i tehnologiji, a današnja tema je "Duh kineske filozofije".
>>>
• Rezanci s vrućim uljem - You Po Mian (油泼面)
Rezanci s vrućim uljem - You Po Mian (油泼面)
• Otkrivamo Peking -- 18 najpopularnijih darova iz Kine za obitelj i prijatelje - 3. dio
Tradicionalni kineski vez nije bio samo dio veličanstvenih carskih ogrtača, nego se veoma lako može naći i u suvremenim modnim stilovima.
>>>
• UČIMO KINESKI: Shenzhen svjetlosnom priredbom proslavio 40. godišnjicu reforme i otvaranja Kine
Proslava(庆祝活动) prilikom 40. godišnjice(周年) reforme(改革) i otvaranja(开放) Kine je prošli tjedan održana u južnom kineskom gradu Shenzhenu.
• UČIMO KINESKI: Kako svijet proslavlja Festival sredine jeseni
Festival sredine jeseni (中秋节), također poznat i kao Mjesečev festival, poznati je festival žetve koji slave (庆祝) ljudi u Kini i nekim drugim azijskim državama (亚洲国家).
• Otvoren festival turizma u Chengduu
Na početnoj stanici (始发站) linije 3 podzemne željeznice (地铁) u gradu Chengduu održana je konferencija za medije (新闻发布会) tijekom koje je objavljeno (宣布) otvorenje festivala turizma na temu velikih pandi. Na istoj liniji se također koriste i vlakovi na temu velikih pandi.
>>>
• Izašao novi Zlatni Feniks
U novom broju Zlatnog Feniksa donosimo intervju s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović koja je tijekom svog boravka u Pekingu iskoristila vrijeme i da odgovori na pitanja korisnika kineskih društvenih mreža.
• Približite se Kini na jednostavniji način -- ''skinite'' na svoj mobitel najnovije izdanje časopisa Zlatni Feniks
Osim toga dat ćemo vam još jednu lekciju iz kineske tradicionalne medicine svrstavanjem hrane u različite skupine, a za sam kraj ostavili smo fotogalerije tradicionalnog vjenčanja te prizora iz Tibeta koji će vas ostaviti bez daha.
>>>
      
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China